جواد اوجی در جمع مدیران ارشد وزارت نفت با بیان اینکه در شرایط سختی دولت را تحویل گرفتهایم، اظهار کرد: ما درگیر جنگ تمام عیار اقتصادی هستیم و در جنگ اقتصادی مانند جنگ نظامی همه ارکان کشور باید شرایط را درک کنند و مانند دوره جنگ پای کار بیایند و کمک کنند.
وی با بیان اینکه برخی از مسئولان، مدیران و نمایندگان گویی هنوز احساس درگیر بودن در جنگ اقتصادی را ندارند و با فرض عادی بودن شرایط کشور با موضوعها برخورد میکنند، تصریح کرد: پیشتر هم گفتهام که ما در زمینه فروش نفت حتی یک بشکه نفت به صورت متعارف و عادی نمیفروشیم و با سختی فراوان و درگیر با فضای غیررسمی نفت میفروشیم، برای همین است که مقداری که به فروش نفت اضافه کردهایم تا این حد مهم است و البته کار دشواری هم بوده است.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه شرایط امروز تحریمها سختترین شرایط تحریم صنعت نفت است و امروز همه نظام سلطه علیه کشور دست به دست هم دادهاند تا بیشترین فشارها را به کشور وارد کنند، افزود: شرایط به گونهای ست که هر لحظه باید مواظب باشیم کشتی ما دچار مشکل نشود، پول آن پرداخت شود، خود نفت با اطمینان فروش رود و تحویل شود؛ اما به نظر میرسد بخشهایی از کشور متوجه این دشواریها نیستند و انتظارهایی که مطرح میکنند با این شرایط همخوانی ندارد.
اوجی تصریح کرد: فرض ما بر این است که اگر برای خدا کار کنیم، خدا به ما کمک خواهد کرد که تا امروز هم چنین بوده است.
* کشور در شرایط جنگی است؛ نترسیم
وی با بیان اینکه مدیران باید شجاعت تصمیمگیری داشته باشند، نباید از تصمیم بترسیم زیرا کشور در شرایط جنگی است، اظهار کرد: این موضوع را هم باید به خودمان یادآوری کنیم و هم باید این موضوع را به مسئولان دستگاههای مختلف منتقل کنیم که شرایط جنگی است و شرایط جنگی به تصمیمهای سخت نیاز دارد.
وزیر نفت ادامه داد: افزون بر این هر تصمیمی را باید با آیندهنگری اتخاذ کنیم؛ تصمیمهای ما تا جای ممکن نباید اقتضایی باشند. باید تأثیر هر تصمیم را از پیش ارزیابی کنیم و در مسیر تصمیمگیری این تأثیر را لحاظ کنیم.
* چرا آبروی نظام و دولت را به مدیری کار نابلد گره میزنید؟
اوجی با بیان اینکه مردم همه از دولت انتظار دارند. پس وظیفه ما دو چندان است. هر قدر کار کنیم کم است و باید احساس مسئولیت مضاعف کنیم و زیرمجموعههای ما هم باید بهدقت همین احساس را داشته باشند، تأکید کرد: هر اتفاقی میافتد مسئولیت آن با ماست، اگر مدیری کار بلد نیست و با کشور همدل نیست چرا او را نگه میدارید و آبروی نظام و دولت را به او گره میزنید؟
وی افزود: همه فکر میکنند تنها وزیر و ستاد وزارتخانه مسئول است، در حالیکه مدیران میانی و استانی ما هم نسبت به اتفاقهای استانها مسئول هستند و باید وقت بگذارند و نمایندگان، مقامهای استانی، رسانهها و مردم محلی و ذینفعان را توجیه کنند.
وزیر نفت با تأکید بر اینکه در هر صورت نه نظام، نه دولت، نه بنده، میپذیریم که محافظهکاری و کمکاری بهویژه در استانها انجام شود، ادامه داد: اگر در استان مدیر استانی شما فعال عمل نمیکند هم شما آسیب میبینید، هم دولت آسیب میبیند، هم به کلیت نظام آسیب وارد می شود. مدیر استانی شما باید با همه اجزا و ارکان استان در ارتباط و تعامل باشد.
اوجی گفت: از نماینده مجلس و دادستان گرفته تا استاندار، فرماندار و بقیه ارکان. باید موضوعات و چالشها به درستی برای مردم و مسئولان مناطق مختلف کشور توضیح داده شود. مدیران محلی شما باید برای اطلاعرسانی و توضیح برای مردم وقت بگذارند و پای کار بیایند.
* ستاد وزارت نفت نباید یک تنه بجنگد
وی با بیان اینکه ستاد وزارت نفت نباید در این عرصه تنها باشد و یک تنه بجنگد. این ستاد مگر چند نفر است؟ و مگر با این حجم از وظایف و مسائل پرشمار و متنوعی که با آن درگیر است، چه قدر برای پرداختن به هر موضوع زمان در اختیار دارد؟ اظهار کرد: در حالیکه ما یک بدنه بسیار وسیع در کل کشور داریم که موظف است پای کار باشد و فعال عمل کند. بهعنوان نمونه درباره موضوعی مانند مالیات یا مسائل دیگر مبتلابه صنعت و کارکنان مدیران محلی ما باید با نمایندگان ارتباط بگیرند و توضیح دهند. وقتی موضوع با وقت کافی و به درستی توضیح داده شود، بیشک روی اصلاح و بهبود تصمیمها تأثیرگذار خواهد بود.
وزیر نفت افزود: با کارکنان خودمان صحبت کنید، شرایط جنگی را توضیح دهید، همه مدیران نفت برای اطلاعرسانی و برای توجیه مردم و مسئولان باید پای کار بیایند. هر اتفاقی افتاد در هر استان مدیر استانی ما مسئولاند، در مسائل مربوط به محیط زیست، مسائل مربوط به تصمیمگیریها در مجلس شورای اسلامی، مسائل مربوط به تأمین سوخت، موضوعهای مربوط به کارکنان و امثال آنها مدیران در استانها مسئولیت دارند.
اوجی گفت: در شرایط کنونی کشور و برای اداره کشور سه موضوع در رأس اولویتهای وزارت نفت است، نخست «تأمین امنیت انرژی کشور»، دوم «پیش بردن سرمایهگذاریها» و طرحهای در حال اجرا» و سوم «تأمین منابع مالی» که هر سه موضوع باید وجهه همت همه مدیران صنعت نفت در همه سطوح و همه ردههای سازمانی باشد.
* متخصصان صنعت نفت شایستهترین افراد برای اداره این صنعت هستند
در ادامه علی فروزنده، مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت با بیان اینکه پس از سالها وزیری در وزارت نفت منصوب شده که فارغالتحصیل دانشگاه نفت، متخصص نفت و از بدنه صنعت نفت است و در مدیریتهای ارشد وزارتخانه نیز بهجای مدیران سیاسی وارداتی، از کارشناسان و متخصصان فعال در بدنه صنعت نفت استفاده میکند، اظهار کرد: وزیر نفت امروز از جنس صنعت نفت است که مسائل، چالشها و ظرفیتهای این صنعت را بهدرستی میشناسد و با موضوعها و مشکلات کارکنان بهخوبی آشناست.
وی افزود: وزیر نفت با وجود آنکه از نفت حقوق دریافت نمیکند و از دولت حقوق میگیرد، اما همه مشکلات کارکنان را در هر سطحی دنبال کرده و با همه وجود برای حل آنها در سقف مقدورات تلاش کرده است.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت تصریح کرد: این وظیفه همه مدیران صنعت نفت است که نسبت به مسائل بهویژه در استانها فعال عمل کنند و منفعل نباشند. زمانی که وزیر نفت در سفر به خوزستان ۵ یا ۶ ساعت برای دیدار چهرهبهچهره مردمی، شخصا به همراه سه نفر از معاونانش وقت میگذارد، انتظار این است که مدیران صنعت نفت در استانها هم با همین حساسیت و جدیت عمل کنند و نسبت به هیچ موضوعی چه در حیطه فعالیت و محل استقرار خود و چه در موضوعهای ملی بیتفاوت نباشند.
فروزنده گفت: نباید از اذهان پاک شود که متخصصان صنعت نفت شایستهترین افراد برای اداره این صنعت هستند و گروه مدیریت کنونی صنعت نفت که از کارشناسان و متخصصان همین صنعت تشکیل شده است، با فاصله عملکرد کارآمدتری از مدیران سیاسی غیرمتخصص دارند.
وی ادامه داد: عملکرد وزارت نفت در یکسال اخیر با فعال کردن دیپلماسی انرژی، سرعت دادن به پروژهها و طرحها، بازاریابیهای تازه برای فروش نفت و میعانات گازی، استفاده از شیوههای نو تأمین مالی و جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی، عبور بیدغدغه از زمستان پارسال و تأمین موفق سوخت، مهار تبعات حمله سایبری به سامانه ملی هوشمند سوخت، امضای قراردادها و تفاهمنامههای پرشمار در حوزههای مختلف، پیشرفت سریع در دانشبنیان کردن صنعت نفت، عمل به مسئولیت اجتماعی و امثال آنها اثباتکننده همین مدعاست.
مدیرکل روابط عمومی وزارت نفت اظهار کرد: همه مدیران ارشد، میانی و استانی و محلی باید هم در اطلاعرسانی دستاوردها و هم در تشریح و توضیح چالشها و مشکلات بسیار فعال عمل کنند و برای خود در این زمینه وظیفه جدی قائل باشند. چنانکه برای نمونه بسیاری موارد در مجلس مصوب شده است که باید به نمایندگان مجلس درباره جوانب و تبعات آن اطلاعرسانی شود و چه شخصی بهتر از مدیران استانی میتوانند چنین کنند.
فروزنده با بیان اینکه روابط عمومیهای شرکتهای تابعه و استانی باید با حمایت مدیران، فعال و پیگیر عمل کنند و درباره پروژههای ملی و استانی در حال اجرا بهصورت یکپارچه اطلاعرسانی حداکثری داشته باشند و جامعه مخاطب خود را گسترده کنند، گفت: بالطبع عملکرد مدیران در سطوح مختلف در این باره و روابط عمومیها به دقت بررسی و ارزیابی خواهد شد.